Päästömanipulaation havainnointi

Kesäkuun 2024 alussa voimaan astunut uusi lainsäädäntö tekee ajoneuvojen päästöjen muokkaamisesta rangaistavaa Suomessa. Tämä tiukennus on saanut laajaa huomiota, sillä rikkoutuneesta tai poistetusta pakokaasusuodattimesta voi nyt seurata jopa kymmenientuhansien eurojen liikennevirhemaksu. Nykyiset katsastuskäytössä olevat optiset hiukkasmittarit eivät kuitenkaan pysty havaitsemaan dieselsuodattimen puuttumista, mikä tekee valvonnasta haasteellista. Tämä on johtanut keskusteluun tarkempien mittausmenetelmien käyttöönotosta myös Suomessa. Keski-Euroopassa Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja Sveitsissä, on jo otettu käyttöön tarkemmat hiukkasten lukumäärään perustuvat mittausmenetelmät katsastusasemilla. Näissä maissa Pegasorin kehittämät hiukkaslaskurit ovat osoittautuneet tehokkaiksi päästömanipulaation havaitsemisessa.

Pegasorin PPC-hiukkaslaskuri, joka on kehitetty Tampereella, tarjoaa nopean ja tarkan ratkaisun hiukkaspäästöjen seurantaan. Tämä laite ei ainoastaan havaitse rikkoutuneita tai puuttuvia dieselsuodattimia, vaan se on myös jo hyväksytty viralliseen käyttöön useissa Keski-Euroopan maissa. Suomessa tarkempien mittausmenetelmien käyttöönotosta katsastusasemille ei kuitenkaan ole vielä tehty päätöstä.

Uusi lainsäädäntö ja sen tiukennukset korostavat tarvetta kehittyneille mittausratkaisuille ajoneuvojen päästöjen valvonnassa. Pegasorin PPC-hiukkaslaskurilla päästömanipulaation voi havaita nopeasti ja tehokkaasti, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun näissä uusissa, tiukentuneissa olosuhteissa.

Lue lisää ratkaisustamme täältä tai ota yhteyttä ja kerromme lisää.

Lisää aiheesta:

https://yle.fi/a/74-20093218

Useita 30 000 euron sakkoja määrätty päästömanipulaatiosta Itä-Uudellamaalla | HS.fi